Fogyókúra


Most mindenki fogyózik.Ki az ünnepek alatt felszedett kilók miatt,ki a terhesség utáni fennmaradt kilók miatt,mások más okból...egy kicsit divat fogyókúrázni.
Mindenki esküszik egy fajta fogyókúrára,mindenki tudja a tutit és mégis mindenki súlytöbblettel rendelkezik,mert elméletben mindenki okos,gyakorlatba már nehezebb beültetni.
Akkor ott vannak azok a fogyókúrák,amik 8 hét alatt 10 kiló mínuszt ígérnek,vagy hasonló variációk és mikor abbahagyod,azonnal visszajön a duplája,legjobb esetben ugyanannyi,amennyi volt.
Az orvosokra nem szeretünk hallgatni,akik a kevesebb kalóriabevitelt és a több mozgást ajánlják(persze ez fárasztóbb mindenkinek,mert a trendi fogyókúra az mégiscsak jobban hangzik!)
És akkor ott van még az is,hogy életmódot kéne váltsunk,ne csak 3 hónapig fogyasszunk zöldséget és gyümölcsöt,ne várjuk az irodaszékben ülve,hogy leadjuk a kilókat,hanem ragadjunk meg minden alkalmat a mozgásra!
Most női társaim felháborodva mondhatják,hogy egy átdolgozott nap után 2 gyerek mellett eleget rohangál és nem jut se ideje se energiája mozgásra,tornára,aerobicra-teljesen egyetértek velük!Nagyon nehéz ebben a társadalomban magadra is fordítani elegendő időt,mert elvárják,hogy az anyaság,feleség és más titulus mellett még a munkában is te legyél a tökéletesség és a 24 órában nem jut mindenre idő!
Remélem azért minden fogyókúrázó megtalálja azt a módszert és időt,amit magára szánhat és neki megfelel!

0 megjegyzés: