Reggeli üzenet

"Hogy fiaink olyanok legyenek,mint a plánták,nagyokká nőve ifjú korukban,leányaink,mint a templom mintájára kifaragott oszlopok" (Zsolt. 144:12)

Az anya első és legfontosabb kötelessége a Teremtő iránt az,hogy ajándékba kapott gyermekeit Istennek nevelje.Mennyi figyelmet kell tanusitania a beszédben és a viselkedésben ezeknek a kis tanulóknak a társaságában...
Édesanyák,tudatositsátok,hogy befolyásotok és példátok meghatározza gyermekeitek jellemét és sorsát,és kötelességeteket figyelem előtt tartva,törekedjetek kiegyensúlyozott elmével és tiszta jellemmel birni,csak jót,igazat és szépet adva magatokból.
Együttérzéssel telt Megváltótok szeretettel és együttérzéssel néz titeket,és kész meghallgatni imáitokat,és megadni a szükséges segitséget.Ismeri minden anya lelkének terheit és legjobb barátként viszonyul hozzájuk bármilyen sürgős helyzetben.Örök karjai fenntartják az istenfélő és hivő édesanyákat.Az,aki visszaadta az özvegyasszonynak egyetlen fiát,miközben a sirhely felé vitték,ma is ugyanúgy átérzi az anya fájdalmát.Az,aki együttérző könnyeket ejtett Lázár sirjánál,és visszaadta Mártának és Máriának elvesztett testvérüket, aki anyjára gondolt,amikor kinok között vergődött a kereszte,amikor megjelent a siró asszonyoknak,akik sirtak és elsőként nekik mondta el a Megváltó feltámadásának jó hirét-ma is az asszonyok legjobb barátja,és kész segiteni rajtu az élet minden területén.
Üdvözitőnk,aki megérti lelki harcainkat,és aki ismeri természetünk gyarlóságait,szánakozik tehetetlenségünkön,megbocsátja bűneinket és megadja nekünk mindazon tulajdonságokat,melyekre őszintén vágyunk.Az öröm,béke,hosszútűrés,jóság,hűség és szeretet képezik a keresztényi jellem alapjait.
Ezek az értékes tulajdonságok képviselik a Szentlélek gyümölcsét,valamint a keresztény pajzsát és sisakját.Abban az otthonban,ahol ezek a jellemvonások uralkodnak,a fiúk olyanok,"mint akik nevekednek fiatalságukban", a lányok pedig,mint "szépen faragott oszlopok a király palotájában". Ezek a mennyei tulajdonságok nem sajátithatók el a véletlen folytán és nem a tökéletlen ember gyümölcsei.Semmi sem adhat nagyobb megelégedést,mint a keresztényi jellem formálása,nem létezik ennél magasabb törekvés.

0 megjegyzés: